Nieuws Algemeen

Jongste vier jeugdteams overtuigen op warme lentedag

Uit de wedstrijden die de vier jongste jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie vandaag afwerkten, vloeiden 12 punten en 15 doelpunten. De twee oudste jeugdequipes moesten het gezamenlijk met één punt doen.

Onder-16 klom naar de gedeelde eerste plek in Divisie 1A dankzij een overwinning bij hekkensluiter FC Twente / Heracles O16: 0-2. De provinciegenoten blijven daardoor puntloos onderaan staan en zagen hun kansen op handhaving verder slinken. Geheel anders is de situatie 60 kilometer westelijker, waar de ploeg van Jip Ellenbroek met 19 punten uit 10 wedstrijden buitengewoon goed presteert. Jayden Jankie en Levi van Kuijk waren vandaag de doelpuntenmakers namens Onder-16.

Wie ook uitstekend presteren, zijn de manschappen van Peter Vogel. Door Feyenoord O15 op de ranglijst te passeren, is Go Ahead Eagles O15 op dit moment namelijk het best presterende jeugdteam in Nederland in de O15-leeftijdsklasse. Vandaag werd Sparta Rotterdam O15 met duidelijke cijfers opzij gezet: 4-1. Joshua Wirht begon alleraardigst aan de wedstrijd door een strafschop te benutten en een minuut later de voorsprong te verdubbelen. Voor rust besliste Yannick van Dijk de wedstrijd al. Na de thee pikte ook Dylan Boer zijn doelpuntje mee.

Net als Onder-15 staat ook Onder-14 bovenaan. Die koppositie werd behouden door een klinkende 0-7 zege op bezoek bij AFC O14. Spits Esad Deniz is vaker trefzeker geweest in de voorjaarscompetitie, maar een hattrick maakte hij vooralsnog niet. Tegen de Amsterdammers was het wél drie keer raak. Ook Yuen Hu, Simon Jaspers Faijer, Yairo Etnel en Marlon Brunken mochten een doelpunt aan hun seizoentotaal toevoegen. De ploeg van Patrick Kieftenbelt doet met de ruime overwinning goede zaken, want het doelsaldo kan wel eens doorslaggevend worden aan het einde van het seizoen. FC Utrecht O14 – de huidige nummer twee met drie punten minder én een wedstrijd minder gespeeld – beschikt op dit moment over een beter doelsaldo dan Go Ahead Eagles O14.

Ook Onder-13 won zijn wedstrijd en bekleedt de tweede plek in Divisie 2D. Mason Smith was de gevierde man aan Deventer zijde, want het was de jonge aanvaller die tegen FC Groningen O13 verantwoordelijk was voor beide doelpunten: 2-0. Onder-13 moet nu alleen zijn meerdere erkennen in PEC Zwolle O13, dat met zeven punten voorsprong afstevent op het kampioenschap in 2D. Mocht de ploeg van Bram Meuwissen die titelrace nog spannend willen maken, dan zal het volgende week in ‘het hol van de leeuw’ moeten winnen van de Zwollenaren.

Onder-18 speelde in een spectaculair duel met FC Volendam O18 met 3-3 gelijk en ziet koploper NEC O18 nu drie punten los staan. Achtervolgers NAC Breda O18 en FC Dordrecht O18 wonnen eveneens hun wedstrijd en naderen de equipe van Jeroen Spies, die nog wel tweede staat in Divisie 3A. In Volendam kwam Go Ahead Eagles O18 snel op achterstand, maar Ofosu Boakye maakte na een half uur gelijk. Na rust zorgde Kaid Becker voor een voorsprong en even later was Leon Opdam verantwoordelijk voor de mooiste treffer van de middag. Met een schot van eigen helft passeerde hij de Volendamse sluitpost en zorgde daarmee voor een marge van twee: 1-3. Helaas werd die voorsprong in het restant van de wedstrijd alsnog weggegeven, waardoor Onder-18 met een punt terug naar huis keerde.

Met SC Cambuur O21 trof Go Ahead Eagles O21 een ploeg in vorm. De Friezen hadden de voorgaande vijf duels allemaal gewonnen en in Twello werd daar een zesde overwinning aan vastgeplakt: 0-1. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen SC Cambuur O21 (4-0 verlies) kwam de ploeg van Martijn Jongbloed statistisch gezien beter voor de dag, maar eindigde het wederom met nul punten. Klein lichtpuntje was het feit dat ook de concurrenten van Onder-21 hun wedstrijden vandaag verloren.

Fotografie: Rick Janssen