Het is een traditie binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding: vier zeges in één weekend betekent dat er gebak op tafel komt. De vier jeugdteams van Go Ahead Eagles leken vandaag hard op weg om gezamenlijk een honderd procent score te realiseren. Onder-19, Onder-15 en Onder-13 wonnen allemaal hun competitiewedstrijden. Onder-17 verspeelde echter in de tweede helft een 3-1 voorsprong en verloor met 3-4, waardoor het gebak voorlopig weer even in de koeling verdwijnt.

Onder-19 zet weg omhoog in

Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen boekte Go Ahead Eagles een soevereine 2-0 zege op DEM O19 in de Tweede Divisie A. “De eerste helft ging redelijk gelijk op”, zag O19-trainer Lars Lambooij “Wel hadden wij het betere van het spel en meer balbezit, maar we wisten niet veel kansen te creëren. Een paar keer waren we gevaarlijk uit een corner. Aan de andere kant hebben we ook weinig weggegeven.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De 1-0 van Maurice van Bussel viel uit een hoekschop, de 2-0 kwam op naam van Don Gambier na een verre uittrap van doelman Robbert den Dunnen. “De tweede helft hebben we goed gespeeld”, vond Lambooij. “We hebben veel kansen afgedwongen en verdedigend stond het goed bij ons. We hebben alleen verzuimd om meer doelpunten te maken, dus we zullen op de training moeten werken aan de effectiviteit in de eindfase. Verder hebben we gespeeld zoals we dat graag willen zien. We hebben de weg omhoog ingezet.”

Onder-17 onherkenbaar

“Onherkenbaar.” O17-trainer Uǧur Yildirim had vandaag aan één woord genoeg om het spel van zijn manschappen te karakteriseren. Zijn team gaf vandaag in de Tweede Divisie A een 3-1 voorsprong uit handen en verloor met 3-4 van Drachtster Boys O17. “Aanvankelijk was er niks aan de hand en kwamen we in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Na rust werd het via een strafschop 2-1 na een persoonlijke fout van onze kant, maar vervolgens maakten wij de 3-1. Daarna hadden we de wedstrijd gewoon rustig moeten uitspelen, maar dat hebben we niet gedaan.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Ook de tweede Friese treffer werd gescoord via een penalty (3-2), waarna persoonlijke fouten de 3-3 en 3-4 inleidden. Tussendoor moest ook Ruben Katerberg het veld met een rode kaart verlaten nadat hij een doorgebroken speler onreglementair had gestuit. “Zoveel persoonlijke fouten in één wedstrijd is echt extreem”, verwonderde Yildirim zich over de prestaties van zijn spelers. “Daar is niet tegenop te voetballen. Met alle respect voor de tegenstander, maar we hadden vandaag gewoon met 5-0 of 6-0 moeten winnen. Dat een duel zó onverwachts kan kantelen, hebben we vandaag ondervonden. Maar ook dat hoort erbij, we moeten nu de rug rechten. Als trainer zoek ik het altijd bij mezelf en houd ik mezelf ook altijd een spiegel voor. Ik hoop dat de jongens dat ook doen.”

Genieten van Onder-15 in Sittard

In de Eerste Divisie-hoog heeft Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag de koppositie gepakt na een 1-5 overwinning bij Fortuna Sittard O15. “We voetbalden de eerste tien minuten heel aardig en kwamen op een 0-1 voorsprong”, zag O15-trainer Tristan Berghuis, die met zijn spelers in de nieuwe spelersbus naar Zuid-Limburg was afgereisd. “Maar daarna waren we tot de rust heel matig. We toonden weinig initiatief en arbeid om aan de bal te komen en het spel te verplaatsen. Bovendien zaten we er niet gelijk bovenop zodra we de bal verloren.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Via een strafschop kwamen de Limburgers in de eerste helft langszij: 1-1. Meer nog dan over de gelijkmaker, was Berghuis teleurgesteld over het spel van zijn manschappen. “Daarvoor hadden we niet twee uur en een kwartier in de bus naar Sittard gezeten. We hebben een mooi elftal met verschillende kwaliteiten. Maar die individuele kwaliteiten kwamen er in de eerste helft nauwelijks uit doordat we als team niet de juiste dingen deden in het veld.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
De tweede 35 minuten waren echter een ander verhaal en liep Onder-15 alsnog uit naar een 1-5 zege. Berghuis: “Daarover was ik zeer tevreden. We deden aan de bal de juiste dingen, speelden met de juiste intentie en eisten de bal op. Aanvallen, verdedigen en omschakelen deden we veel beter met elkaar. We hebben voor de winterstop al twee keer tegen Fortuna Sittard gespeeld. We hadden beelden bekeken van een eerdere ontmoeting en wisten dat we het spel snel van rechts naar links moesten verplaatsen om in overtalsituaties te komen. De tweede helft pakten we dat veel beter op. Daardoor zag je dat er na rust wél spelers individueel konden uitblinken. In de tweede helft heb ik echt genoten van ons team.”

Onder-13 koploper na zege op Ajax

Go Ahead Eagles Onder-13 kwam gisteravond al in actie en won in de Eerste Divisie-hoog met 1-0 van Ajax O13-2. Een wedstrijdverslag van dit duel is hier te lezen.

Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O19 – DEM O19 2-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Maurice van Bussel, Don Gambier

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O17 – Drachtster Boys O17 3-4 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot, Gijs Hovius, Frank Kramer

Eerste Divisie-hoog:
Fortuna Sittard O15 – Go Ahead Eagles O15 1-5 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (3), Jorn Hekkert, Luuk Janssen

Eerste Divisie-hoog (gisteren):
Go Ahead Eagles O13 – Ajax O13-2 1-0 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Sam Simons

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.