Het oefenprogramma van Go Ahead Eagles was al een tijdje bekend, maar vandaag werd het conceptschema van de Keuken Kampioen Divisie, seizoen 2020/2021, bekendgemaakt. En zaterdag aanstaande start de selectie van Kees van Wonderen aan het tweede en laatste voorbereidingsblok. Het moge duidelijk zijn: de bal gaat weer rollen, en zelden waren we daar blijer mee dan nu.

Dat de langste zomerstop in tijden nu echt ten einde gaat komen, is ook te zien in de seizoenkaartmeter. Die blijft, ruim tweeënhalve maand na de start van de seizoenkaartcampagne, toch elke keer weer oplopen. De hoop op het bereiken van die ultieme mijlpaal – 6.000 seizoenkaarthouders, ondanks de verwarrende coronatijden – is daardoor nog steeds springlevend.

Tekst gaat verder onder video.

De Transferimpasse

Dat hoop doet leven, werd afgelopen maandag nog bewezen. Toen werd de transfer van Jay Idzes, na een ongekende aanloop van 59 dagen, alsnog beklonken. De video waarin te zien was hoe technisch manager Paul Bosvelt deze impasse van twee maanden beleefde is inmiddels ruim 150.000 keer bekeken. FOX Sports toog zelfs speciaal naar De Adelaarshorst om het verhaal achter deze video en deze bijzondere transfer vast te leggen. Bekijk het item op deze link.

Tekst gaat verder onder foto.

Terug op Klein Milanello

Dankzij het alsnog rondkomen van de transfer, mag Jay Idzes aanstaande zaterdag kennismaken met Klein Milanello. Dan start Go Ahead Eagles aan het tweede voorbereidingsblok, met ook proefspelers Douglas Teixeira en Jarni Koorman in de gelederen.

Over beperkte toegang gesproken: ook bij de oefenwedstrijd tegen SC Telstar in De Adelaarshorst mogen we publiek ontvangen. Voor het eerst in ruim vierenhalve maand gaat er dan weer een bal rollen in het Home of Football. Er is een e-mail verstuurd naar alle seizoenkaarthouders met een vragenlijst (let op: deze kan in je spamfilter terecht zijn gekomen). Wil je aanspraak maken op een ticket voor het duel met SC Telstar? Vul de vragenlijst dan in vóór vrijdag aanstaande om 12:00 uur. En schroom ook niet je vrienden attent te maken op deze deadline. Hierover is vandaag nog een bericht gepubliceerd, klik daarvoor op deze link.

Wat een opbrengst!

Zelfs Hart van Nederland berichtte gisteren over de enorme opbrengst van alle inzamelingsacties om Go Ahead Eagles in deze moeilijke tijden te steunen. Bijna 150.000 euro werd er opgehaald met Kowet Kijken XXL, Heerlijk Ontbijten, de muntenactie en twee veilingen. Het uitgebreide bericht over deze mega-opbrengst nog niet gelezen? Klik dan hier.

Seizoenkaartmeter

Ja, en dan tot slot natuurlijk de seizoenkaartmeter! Sinds de vorige aflevering mochten we weer 70(!) nieuwe seizoenkaarthouders verwelkomen. Waaronder een vriendengroep, bestaande uit acht heren uit omliggende dorpen. Zij konden na twee jaar afwezigheid de lokroep uit de Vetkampstraat niet langer weerstaan. Welkom terug, allemaal!