In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Spanje tot in Turkije volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije)
Hij beleeft met zijn ploeg tot nu toe een rampseizoen: Elvis Manu. Akhisar staat al nagenoeg het hele seizoen in de degradatiezone, en had dit weekend de kans om goede zaken te doen. Akhisar speelde de degradatiekraker tegen Göztepe, die evenals de ploeg van Manu onderaan bungelt. Akhisar won in extremis met 0-1 en klom zo van de 18e naar de 17e plaats. Manu had een erg belangrijk aandeel in de goal; met een explosieve actie snelde hij langs de verdedigers om daarna de bal panklaar te leggen voor spits Hélder Barbosa.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Waar Manu een buitengewoon goed weekend beleefde, is Maikel Kieftenbeld beland in een nachtmerrie. De middenvelder, die al jaren basis staat bij Birmingham City, werd in de wedstrijd tegen Leeds United met een brancard van het veld gedragen. Gisteravond is bekendgemaakt dat de middenvelder zes tot negen maanden uit de roulatie is met een knieblessure. We wensen Maikel veel sterkte in deze moeilijke periode!

Pedro Chirivella (Extremadura UD, Spanje)
Begin dit jaar maakte Pedro Chirivella op huurbasis de overstap van Liverpool FC naar Extremadura UD, dat uitkomt op het tweede niveau van Spanje. Helaas was zijn transfer een kwartier te laat doorgegeven aan de Spaanse voetbalbond, waardoor Chirivella niet in wedstrijdverband mag uitkomen voor de club. Hij traint nog wel mee in Spanje en heeft aan Liverpool, zijn werkgever, aangegeven permanent in Spanje te willen blijven de komende jaren, waardoor er een einde lijkt te komen aan het dienstverband van Chirivella in Engeland. De middenvelder geeft aan te balen van de gang van zaken, maar laat op Instagram weten positief naar de toekomst te kijken: Las derrotas son momentos de crecimiento – ‘Nederlagen zijn momenten van groei’.