Morgen maakt Jan van Staa zijn rentree op de bank als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst gaat zijn ploeg op jacht naar de eerste zege in zes duels. Tegenstander om 20:00 uur is Jong PSV.

Vier seizoenen geleden maakte Jong PSV zijn entree in de Jupiler League. De eerste drie jaar verliepen relatief anoniem, maar inmiddels is de beloftenploeg van de Eindhovenaren geen onbekend gezicht meer in het linkerrijtje van de ranglijst.

Sinds de toetreding tot de Jupiler League in 2013 eindigde Jong PSV achtereenvolgens op een tiende, veertiende en elfde plaats op de ranglijst. In de afgelopen jaargang deden de Eindhovenaren van zich spreken door op een vierde plaats te finishen. Ook dit seizoen presteert Jong PSV verdienstelijk en is de ploeg van trainer Dennis Haar na zestien competitieduels terug te vinden op de achtste plaats in het klassement.

Topscorer van de Eindhovense beloftenploeg is Sam Lammers, die zeven keer doel wist te treffen in negen duels. Ook afgelopen maandag was de aanvaller trefzeker voor Jong PSV, dat ondanks een 2-0 voorsprong bij rust alsnog met 2-3 verloor van Fortuna Sittard. Aan de kant van de Eindhovenaren werd het doel verdedigd door Eloy Room. De keeper speelde dit seizoen al acht competitieduels voor Jong PSV en stond in het seizoen 2013/14 twintig competitiewedstrijden onder de lat bij Go Ahead Eagles. Ook Marcel Ritzmaier kwam in deze jaargang al veertien keer in actie voor Jong PSV. De Oostenrijker speelde afgelopen seizoen 28 Eredivisiewedstrijden voor Go Ahead Eagles, waarin hij twee keer scoorde.


Marcel Ritzmaier kwam dit seizoen tot nu toe 14 keer in actie voor Jong PSV. (Foto: Erik Pasman)

De eerste (en enige) keer dat Go Ahead Eagles en Jong PSV elkaar in De Adelaarshorst troffen in competitieverband, was op 15 januari 2016. Door een doelpunt van Leon de Kogel nam Go Ahead Eagles na ruim een kwartier de leiding, maar een tegentreffer van Steven Bergwijn zorgde ervoor dat in de rust een 1-1 tussenstand op het scorebord stond. In de tweede helft was alleen Rai Vloet nog doeltreffend, waardoor Jong PSV met een 1-2 zege huiswaarts keerde.


Leon de Kogel wordt omringd door Jong PSV’ers tijdens de vorige onderlinge ontmoeting in Deventer. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles kan morgen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Lum Rexhepi is nog niet wedstrijdfit. Jan van Staa kiest voor Dennis Hettinga als rechtsback en Brem Soumaoro op het middenveld. Dit gaat ten opzichte van het duel met FC Den Bosch ten koste van Groenbast en Hölscher. Stefano Beltrame schuift een linie naar voren en start als rechtsbuiten. Jan van Staa: “Ik streef ernaar om met Go Ahead Eagles aanvallend en agressief te voetballen. Zo speelde ik zelf al in mijn tijd als voetballer en die manier van spelen past ook bij deze club en haar achterban. Wij zijn de artiesten, die het publiek in Deventer moeten vermaken. Onze manier van spelen moet overslaan op de supporters en dat begint met de passie om te willen voetballen. Natuurlijk heb je altijd met een tegenstander te maken en begin je aan de wedstrijd met een bepaald strijdplan. Maar de passie en het voetbalplezier dat we met Go Ahead Eagles uitstralen, staan voor mij voorop”.


Alfred Knippenberg keert, net als Jan van Staa, morgen terug op de bank bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Niet alleen Jan van Staa maakt morgen zijn rentree op de bank bij Go Ahead Eagles. Ook Alfred Knippenberg keert terug als teammanager. Hij vervangt Sebastiaan Ribbink, die zijn werkzaamheden bij Go Ahead Eagles niet langer kon combineren met zijn overige werk. Op de tribune is er zowaar ook een rentree: Melvin Klomp pakt de (trommel)handschoen weer op als aanjager op de B-Side. “Kowet heeft je nodig, jongen”, zei zijn opa onlangs tegen hem, waarna hij natuurlijk niet anders kon dan terugkeren als trommelaar.

Support jij spelers en staf bij hun missie de weg naar boven in te zetten? Kaarten voor Go Ahead Eagles-Jong PSV zijn hier verkrijgbaar! Morgen langskomen in de Fanstore of bij de stadionkassa’s mag natuurlijk ook!