Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – AZ

Eén dag nagenieten en vervolgens de focus weer op de wedstrijd die komen gaat. Het nagenieten gebeurde gisteren, daags na de 0-2 zege op NEC die Go Ahead Eagles een plaats in de halve finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker opleverde. Vandaag gaat de focus op de eerstvolgende competitiewedstrijd, die morgen (zondag 13 februari) om 12:15 uur op het programma staat. Voor ruim drieduizend supporters neemt Go Ahead Eagles het dan op tegen AZ.

“De wedstrijd tegen NEC ging op en neer en het publiek heeft twee ploegen gezien die wilden winnen”, blikte Kees van Wonderen gisteren nog even terug op de memorabele donderdagavond in Nijmegen. “Beide teams speelden met druk naar voren, wat leidde tot kansen en gevaarlijke situaties voor beide goals. Het belangrijkste is uiteraard dat we er met Go Ahead Eagles in zijn geslaagd om ons te plaatsen voor de laatste vier van het bekertoernooi. Ja, dat is best bijzonder, aangezien het inmiddels alweer twaalf jaar geleden is dat Go Ahead Eagles de halve finale bereikte.”

Vanavond weet Go Ahead Eagles of het begin maart in de halve finale Ajax of PSV treft in De Adelaarshorst. De vierde halve finalist, AZ, is morgenmiddag de tegenstander van Go Ahead Eagles in speelronde 22 van de Eredivisie.

“Tegen NEC heb ik genoten van ons elftal, van de energie die we hadden, van de lef waarmee we speelden”, vervolgt Van Wonderen. “We weten als team wat we willen en wat we kunnen, maar die bevestiging hadden we wel weer even nodig, zoals donderdag tegen NEC het geval was. Verder zijn we ongeschonden uit de strijd gekomen. Neemt niet weg dat het tegen AZ gewoon een zware wedstijd zal worden. Het is een sterke ploeg die zich gedurende het seizoen enorm heeft ontwikkeld, zowel individueel als in teamverband. Ze zijn comfortabel aan de bal, hebben veel kwaliteiten en winnen niet voor niets op bezoek bij Ajax en PSV.” Aan Go Ahead Eagles de taak om de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de Alkmaarders.

Netherlands: Az Alkmaar Vs Go Ahead Eagles

“Het is een voordeel dat we – op Ogechika Heil na – iedereen weer binnenboord hebben”, geeft Van Wonderen aan. “Als we alles in het veld op orde hebben, iedereen een goed niveau haalt en het af en toe ook een beetje meezit, dan kunnen we met ons team tot resultaat komen. Dat is nodig tegen elke Eredivisietegenstander – zoals we tegen NEC zagen – maar zeker tegen een topploeg als AZ. Dat we zondag in De Adelaarshorst eindelijk weer voor ons eigen publiek mogen spelen, draagt er absoluut aan bij om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.”

Terug naar overzicht