Morgen om 19:30 uur gaan de poorten van De Adelaarshorst eindelijk weer open. Niet voor een wedstrijd of Open Dag, maar voor de grootste (tv-)uitzending uit de geschiedenis van Go Ahead Eagles.

Ruim 5.300 tickets (à €5) gingen al over de spreekwoordelijke toonbank voor Kowet Kijken XXL, dat morgen (vrijdag) vanaf 19:30 uur wordt uitgezonden op YouTube, DRTV, RTV Apeldoorn en Salland1. In het twee uur durende programma krijgt de kijker onder meer een officiële Kennis Quiz, Grote Verloting, unieke wedstrijdbeelden en boeiende interviews voorgeschoteld. Onder anderen Jan Willem van Dop, Kees van Wonderen, Paul Bosvelt, Nico van Zoghel, Bert van Marwijk en ‘kooiman’ Daniël Salas maken hun opwachting in de uitzending.

Rentree na halve eeuw
Bijzonder is het verhaal van Gerrit Niehaus. De nummer 2 op de ‘clubtopscorer in het betaald voetbal’-ranglijst verliet in 1970 het stadionterrein na een ruzie met de toenmalige trainer en bleef vijftig jaar weg. Speciaal voor Kowet Kijken XXL maakt hij, vergezeld door voetbalvrienden Wietse Veenstra en Dick Schneider, zijn rentree in De Adelaarshorst. Het stadion dat hij vanuit zijn slaapkamerraam kan zien, en waarin hij ruim tien jaar furore maakte als goaltjesdief.

Tekst gaat verder onder foto.

Dick Schneider, Wietse Veenstra en Gerrit Niehaus groeiden allemaal op onder de rook van het stadion. In 2015 kregen ze een trapopgang van de Leo Halle Tribune naar zich vernoemd.

Spelregels quiz
De Grote Verloting wordt gedaan door niemand minder dan Verlotingskoning Nicolas Abdat. Hij verloot naast zijn eigen thuisshirt meerdere unieke trictos, wedstrijdarrangementen en tegoedbonnen. Ruim honderd prijzen in totaal. De officiële Marnix Kolder Kowet Kijken XXL Kennis Quiz Bokaal is te winnen in de gelijknamige quiz. Gepresenteerd door – u raadt het al – Marnix Kolder! Het is een zeer uitdagende quiz, met de volgende spelregels:

  • Er wordt gespeeld in drie rondes: de fotoronde, paspoortronde en 100 jaar Vetkampstraat-ronde.
  • Iedereen met een ticket kan meedoen.
  • Stuur na elke ronde je antwoorden op naar info@ga-eagles.nl.
  • Vermeld in deze e-mail je naam en vak, rij & plek van je E-ticket van Kowet Kijken XXL.
  • Houd een (klad)blaadje bij de hand, om aanwijzingen of vragen te noteren, voor als het even te snel gaat.
  • Zorg dat je je antwoorden hebt ingestuurd voordat Marnix de antwoorden van de vorige ronde bekendmaakt.
  • De winnaar ontvangt de officiële bokaal (met inscriptie) en een exemplaar van ‘Hoi Papa’, met handtekeningen van Marnix Kolder en Michel Boerebach. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen dit boek.
  • Het inschakelen van (digitale) hulpmiddelen om antwoorden op te zoeken is vanzelfsprekend niet toegestaan.

Tekst gaat verder onder video.

Heb je nog geen ticket(s) voor Kowet Kijken XXL? Bestel ze dan nog snel! Alle WhatsApp-kaarten zijn uitverkocht, maar via deze link zijn nog wel kaarten te koop. Met je kaart(en) kan je deelnemen aan de Grote Verloting en de Kennis Quiz, maar bovenal steun je de club. De opbrengst van Kowet Kijken XXL wordt verdubbeld door de Supportersvereniging.

Tot slot, nog één reden waarom je deze onvergetelijke uitzending niet wilt missen: je bent op de hoogte van het allerlaatste (transfer)nieuws!

Namens de hele crew van Kowet Kijken XXL: tot morgen!

Wedstrijdsponsor Kowet Kijken XXL: Retro Bridge