Go Ahead Eagles Onder-15 strandt in halve finale bekertoernooi

Go Ahead Eagles Onder-15 is er vanavond niet in geslaagd om de finale van het bekertoernooi te bereiken. In De Adelaarshorst verloor het team van O15-trainer Tristan Berghuis met 1-2 van csv Apeldoorn Onder-15.

Over een gebrek aan kansen had Go Ahead Eagles Onder-15 niet te klagen in het eerste half uur van het bekerduel. Al na vier minuten creëerden de Deventenaren de eerste doelkans, maar Bruno van den Dungen vond de Apeldoornse doelman Hidde Wind op zijn weg. Ook twee doelpogingen van Milan Berenschot en opnieuw Bruno van den Dungen gingen via de keeper van csv Apeldoorn O15 naast of over het doel.

(Foto: Dennis Bresser)

“In die fase vond ik ons heel goed spelen en hadden we één of twee doelpunten moeten maken”, vond Berghuis. “Het spel van csv Apeldoorn was er vooral op gericht om in de omschakeling de bal achter onze verdediging te leggen en op die manier gevaarlijk te worden. Complimenten voor de manier waarop zij ons met veel energie hebben bestreden.” Kort voor rust scoorde de Apeldoornse aanvaller Ivan Rib uit zo’n omschakelmoment door Eagles-doelman Tim Spijkerman te omspelen en vanuit een moeilijke hoek raak te schieten.

Bruno van den Dungen leek zijn ploeg tien minuten na de theepauze op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet belandde op de paal. De Apeldoorners waren halverwege de tweede helft wél opnieuw trefzeker via Tjalling Lemstra: 0-2. “Het einde van de eerste helft en het eerste gedeelte van de tweede helft waren we minder balvast”, zag ook Berghuis, die met twee wissels het tij nog probeerde te keren. “We brachten twee aanvallers in en gingen met drie verdedigers spelen.”

Het offensief leidde nog wel tot de aansluitingstreffer van Milan Berenschot in de 61e minuut, maar de Deventer gelijkmaker werd niet meer gemaakt in De Adelaarshorst. Al was Dinand Burgmeijer daar nog wel heel dichtbij door in de slotseconden van de wedstrijd met een afstandsschot de paal te raken. “We kwamen helaas net tekort om het alsnog op strafschoppen aan te laten komen”, aldus Berghuis, die zich met zijn team nu volledig kan focussen op de vier laatste competitiewedstrijden van het seizoen waarin het kampioenschap van de Tweede Divisie D behaald kan worden.

Go Ahead Eagles Onder-15 – csv Apeldoorn Onder 15 1-2 (0-1)
33. Ivan Rib 0-1
52. Tjalling Lemstra 0-2
61. Milan Berenschot 1-2

Go Ahead Eagles Onder-15: Tim Spijkerman; Ruben Katerberg, Simon Zweers (48. Mohamed Galif), Frank Kramer, Brian Goudbeek (57. Ibrahima Kouyate); Ivan van den Berg, Robbin Weijenberg, Jorn Hekkert (65. Siem Askamp); Dinand Burgmeijer, Milan Berenschot, Bruno van den Dungen.